Εκδήλωση στο 2ο ΚΑΠΗ Περιστερίου

Την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο 2ο ΚΑΠΗ Περιστερίου εκδήλωση με θέμα: “Μνήμη και Τρίτη Ηλικία: Παρέμβαση για την Άνοια στην κοινότητα”.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει αρχικά η κα Ιωάννα Βασιλάκου, Νευρολόγος από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, με θέμα: «Άνοια: η πρόκληση του 21ου αιώνα».
Στη συνέχεια θα μιλήσει ο κος Διονύσιος Βούτος, Κοινωνικός Λειτουργός στην Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών
Διαταραχών Αθηνών, με θέμα τη Λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο 2ο ΚΑΠΗ Περιστερίου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση μεταξύ ομιλητών και κοινού.
Afisa_peristeri_2o_KAPI

Ο συμβουλευτικός σταθμός για την άνοια λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος We are all Citizens, το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ EEA and Norway Grants The Norwegian Embassy in Athens, Greece για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Read More

Συμβουλευτικοί Σταθμοί στο Δήμο Περιστερίου

Στο Δήμο Περιστερίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες ενημέρωσης στα  ΚΑΠΗ του Δήμου σχετικά με τη λειτουργία των Συμβουλευτικών Σταθμών που λειτουργούν στο Δήμο, αλλά και για την άνοια γενικότερα.

Οι ημερομηνίες είναι οι εξής:

13/3 ώρα 10.30 8ο ΚΑΠΗ Διεύθυνση Αγίου Ιεροθέου 142

18/3 ώρα 10.30 5ο ΚΑΠΗ Διεύθυνση Τήνου και Κεφαληνίας

31/3 ώρα 10.30 2ο ΚΑΠΗ Διεύθυνση Πεισιστράτου και Φιλίππου

Read More

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες υγείας

Στο πλαίσιο λειτουργίας του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές συναντήσεις για επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε ΟΤΑ για θέματα Άνοιας μέσα στα πλαίσια δράσης των Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια στους δήμους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Τετάρτη   18/3/2015 16.00 -18.30 Είδη Άνοιας / Φαρμακευτική θεραπεία στην Άνοια /Συμπεριφορικά Συμπτώματα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΚΚΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη       24/3/2015 16.00 -18.30 Η λειτουργία της μνήμης και η Νευροψυχολογική Αξιολόγηση της Άνοιας ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ
Τετάρτη   1/4/201516.00 -18.30 Μη Φαρμακευτικές Θεραπείες στην ΆνοιαΠρακτικά ζητήματα στη φροντίδα ανθρώπου με Άνοια ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΚΩΣΤΗΣ ΠΡΟΥΣΚΑΣ
Τετάρτη   8/4/2015 16.00 – 18.30 Το Φορτίο των Φροντιστών Παρεμβάσεις για Φροντιστές/Κοινωνικές Παροχές για Φροντιστές ΑΡΕΤΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥΕΙΡΗΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Ημέρας Πανόρμου (Βαθέως 25 & Πανόρμου)

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε ενδιαφέρον μέχρι τις 6/3/2015 στους Κοινωνικούς Λειτουργούς του προγράμματος (Παναγοπούλου Ιωάννα, Βούτος Διονύσιος) τηλεφωνικά ή στα εξής email ipanagopoulou@alzheimerathens.gr, dvoutos@alzheimerathens.gr δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, ειδικότητα και φορέα εργασίας

Read More

Η Άνοια στο Συνέδριο Γεροντολογίας & Γηριατρικής

Η Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος της «Ομάδας Εργασίας για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια-Νόσο Alzheimer» παρουσίασε τις προτάσεις της Ομάδας στο 13ο Συνέδριο Γεροντολογίας και Γηριατρικής. Το συνέδριο είχε ως θέμα τις “Προκλήσεις στη φροντίδα των ηλικιωμένων στη Ελλάδα της κρίσης” και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Royal Olympic 26-28 Φεβρουαρίου.

Η ανάγκη για το Σχέδιο Δράσης προέκυψε από τον ολοένα αυξανόμενο κοινωνικο-οικονομικό αντίκτυπο της Άνοιας και ως αποτέλεσμα μακροχρόνιων αγώνων των ελληνικών Οργανώσεων Alzheimer θέτει τα θεμέλια ώστε να αντιμετωπιστούν οι ιατρικές και κοινωνικές επιπτώσεις της νόσου, να αυξηθούν και να συντονιστούν οι κατακερματισμένες έως σήμερα υπηρεσίες και δομές Υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

Τον Δεκέμβριο ψηφίστηκε η Ίδρυση Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια-Νόσο Alzheimer με σκοπό, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Read More